CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur Bucak Üye Katılım Töreninde Konuştu

20.05.2022

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gelin partiye, katılın partiye, güç verin partiye. Birlikte olmak zorundayız. Hedefimiz; bu memlekette sorunları çözmek, beraber kardeşçe yaşamak, alın terine değer vermek, yoksulluğu ve yolsuzluğu tamamen bitirmek, her kaynağı yerli yerinde kullanmak." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur'un Bucak ilçesinde partiye yeni üye olanlar için düzenlenen törene katıldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partiye katılan 501 kişiyi temsilen 50 kişiye rozet taktığı törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Teşekkür ederim gençler.

Efendim Bucak’a defalarca geldim. Vatandaşla sohbet ettim, kamyon şoförleriyle sohbet ettim. Parti otobüsüyle geldim, otobüsün üstünden Bucaklı kardeşlerime selam verdim, saygılarımı sundum. Ama ilk kez bu kadar heyecanlı, bu kadar güzel bir toplulukla karşı karşıyayım. Dolayısıyla burada olmaktan onur duyuyorum, şeref duyuyorum. Sizleri yürekten kucaklıyorum.

Gençler heyecanlı biliyorum. Onların heyecanını bir dava uğruna büyütmemiz gerekiyor. O dava hepimizin davasıdır. O dava alın terine değer verme davasıdır. O dava beraber yaşayalım, birlikte yaşayalım, kucaklaşalım davasıdır. O dava sen ben ayrımı yapmama davasıdır. O dava ister doğuda, ister batıda, güneyde, kuzeyde yaşayalım, beraber yaşayalım davasıdır. O dava ayrışma değil, kucaklaşma davasıdır. O dava birbirimize farklı gözlerle bakmak değil, helalleşmek, bir araya gelmek, oturmak, konuşmak, sohbet etmek davasıdır. O dava hiçbir evde, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir davadır. O dava herkesin işinin, aşının olduğu bir davadır. Bu dava dolayısıyla buradayım, gençler katılıyor, emeğiyle geçinmeye çalışanlar partiye katılıyor. Dolayısıyla bu davanın da bir neferi olarak ben karşınızdayım. Hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum.

Şimdi bakın, Bucak’tan arzu ettiğimiz oyu alamadık bugüne kadar, ben biliyorum zaten. Ama bunun sorumlusu Bucaklı kardeşlerim değil, sorumlusu biziz. Eğer bir yerde hata varsa hata Bucak’ta değil, hata bizde. Biz gelmedik, sofranıza oturmadık, çayınızı, kahvenizi içmedik, derdinizi dinlemedik. Ankara’da oturduk, güzel laflar ettik, niye bize oy vermiyorsunuz diye gezdik, oturduk bir de kızdık.

Ben böyle bir insan değilim. Sizler gibi yetişen bir insanım. Yedi kardeşiz, üniversiteyi bitiren sadece benim. Devlette önemli görevlerde bulundum. Her aşamada, her yerde onurumla gezdim. Siyasete girdiğim gün malvarlığımı internet siteme koydum benim malvarlığım budur dedim. Rüşvet yiyenlerin, ezenlerin her zaman karşısında oldum ve onlarla mücadele ettim. Benim 27,5 yıllık bürokratik hayatımı sorguladılar acaba bir şey bulabilir miyiz diye. Boğazından aşağı haram lokma inmiyorsa bir kişinin veremeyeceği hesabı yoktur.

Her birimizin tek tek sorduğumuz zaman dünya kadar derdi vardır, sorunu vardır. Son konuşan kardeşim, kaynakçı kardeşim, “ayakkabı alamaz noktaya geldik” diyor. Çay içmek, şeker atmak bile lüks hale geldi diyorsa oturup hepimizin konuşması lazım. Bunu kim düzeltecek? Siyaset kurumu düzeltecek. O zaman halktan yana olan, emekten yana olan, alın terinden yana olan, torpilli değil de hak edene hakkını teslim eden bir siyasi anlayışa ihtiyacımız var. Eğer biz bunu yapabilirsek memleketimizi kurtaracağız. Bataktan kurtaracağız.

2 bin 200 liradan buğday alıp dışarıdaki buğdayı 6 bin 400 liradan alıyorsanız bir sorunumuz var demektir. Eğer süt üreticisi geçinemiyorsa, eğer bakkal geçinemiyorsa, eğer sanayici önünü göremiyorsa, eğer kamyon şoförü, otobüs şoförü yükselen mazot fiyatlarından ya ne yapacağız, ne olacak, ya insanlar artık otobüse binemez noktaya geldi diyorsa hepimizin oturup düşünmesi lazım.

Ve biz bu sorunu çözmek için buradayız, bu sorunu Allah’ın izniyle ve sizlerin desteğiyle çözeceğiz. Bundan bütün arkadaşlarımın emin olmasını isterim. Bir şey daha isterim. Her evde huzurun olmasını isterim. Her evde bereketin olmasını isterim. Kadınların daha güçlü olmasını isterim. Kadınlar çalışıyorlar, emek harcıyorlar. En çok çalışan kadınlar, en çok mağdur edilenler de kadınlar. O nedenle Allah’ın izniyle Aile Destekleri Sigortasını getireceğiz. Kadınlar ne kadar güçlü olursa toplumun o kadar güçlü olur aslında. Sevgiyi anneden öğreniyoruz, dilimizi anneden öğreniyoruz, şarkıları, türküleri anneden öğreniyoruz. O zaman kadının güçlü olması lazım. Kadın güçlü olduğu zaman Türkiye güçlü olur bunun da farkındayım. O nedenle meclise bir kanun teklifi sundum dedim ki, parlamentonun yarısı erkek olsun, yarısı kadın olsun. Ya arkadaş, kadın – erkek eşitliği diyorsak en azından kadınların mecliste daha güçlü olarak temsil edilmesi lazım. Reddettiler. Allah nasip eder iktidar olduğumuzda bu kanunu da getireceğiz meclise. Kadınların daha güçlü bir şekilde parlamentoda Türkiye’yi temsil etmelerinin önünü açacağız. Erkekler kazır mı bilmiyorum.

Gençler; gençlerin derdi var biliyorum. Sevgili gençler, hiç meraklanmayın, hiç ama meraklanmayın bu ülkenin bugünü de sizsiniz, geçmişi de sizdiniz, geleceği de siz olacaksınız. Türkiye’nin geçmişinde büyük mücadeleler verdiniz, geleceğinde de büyük mücadeleler vereceksiniz. Bu ülkeyi büyütecek olan sizin azminiz, sizin kararlılığınız. Ben de bu azmin ve kararlılığın yanında olacağım. Önünüzdeki bütün engelleri kaldırmak benim boynumun borcu olacaktır.

Partimize yeni katılan arkadaşlarımız var; gelin partiye, katılın partiye, güç verin partiye. Beraber olmak zorundayız, birlikte olmak zorundayız. Hedefimiz bu memlekette sorunları çözmek. Hedefimiz bu memlekette beraber kardeşçe yaşamak. Hedefimiz alın terine değer vermek. Hedefimiz bu ülkede yoksulluğu tamamen bitirmek ve yolsuzluğu da bitirmek. Her kaynağı yerli yerinde kullanmak.

Gençler torpilden söz ettiler. Göreceksiniz torpili tamamen kaldıracağım. Sevgili gençler göreceksiniz. Kimin ne hakkı varsa hakkını teslim edeceğim. Eğer ben hakkı teslim etmezsem, adaletten yana olmazsam, adaleti savunmazsam niye siyaset yapıyorum? Siyaset yapmanın temel hedefi hakkı, hukuku ve adaleti sağlamaktır. Kesinlikle bunu yerine getireceğim.

Efendim tekrar hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, onur verdiniz, sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. Bucaklı kardeşlerimi yürekten kucaklıyorum. Bizim ailemiz güzel bir ailedir, sevgi dolu bir ailedir. Bu aileye katıldınız, hepinize yürekten teşekkür ederim. Sağ olun, var olun diyorum.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, BUCAK ÜYE KATILIM TÖRENİNDE KONUŞTU